magento

Gilze JO17-1 wint eerste competitie wedstrijd 2020

Toegevoegd op 9 februari 2020 om 20:11 door Joris Bergman
Whatsapp Facebook Twitter


Gilze JO17-1 wint eerste competitie wedstrijd 2020

V.V. Gilze JO17-1  -  Sarto JO17-3   9 februari 15:15

Opstelling Gilze:

DM Kay Huibers 

RA Stef Faes 

CV Joris Bergman

CV Wouter de Wijs 

LA Sam Moelands

CVM Rens van Keulen

CM Dirk Hoevenaars 

CM Shane Gerrits

CAM Bart Oprins

SP Petter Aarts

SP Stijn Wirken

Sarto JO17-3 kwam op bezoek. Sarto dat in de eerste seizoenshelft 3e klasse speelde moest Gilze niet te makkelijk over denken. Gilze dat met een beetje hulp van de KNVB 2e is geëindigd kreeg te horen van hoofdtrainer Edwin van Keulen dat Sarto JO17-3 alles heeft gewonnen in 3e klasse. Dat betekend dat ze makkelijk mee kunnen voetballen in 2e klasse.

Eerste helft

De eerste helft was vanaf het begin compleet voor Gilze. De eerste corner ging net langs de tweede paal voor langs. De uitbraken van Sarto werden goed gestimuleerd door felle ingrepen met name door Dirk en Rens. 

Stijn werd paar keer goed weggestuurd door ballen die centrale verdediger Joris (eigenlijk blind) naar voren schoot, dit komt vanwege passes van Sarto niet zuiver waren naar hun getinte spits. Stijn werkte er hard voor. Duellerend, dribbelend maakte Stijn het de verdediging ontzettend lastig. 

Op gegeven moment werd Bart die overigens zijn 16e verjaardag vierde diep gestuurd. Keeper van Sarto kwam goed uit en keerde de passeer actie van Bart. 

Penalty!!! Dirk was in kansrijke positie, wilde de bal aannemen maar dat werd tegen gehouden met een arm van een Sarto verdediger. De jarige nummer 10 stond achter de bal, maar schramde helaas de buitenkant van de linkerpaal. Linker centrale verdediger Wouter heeft het niet helemaal meegekregen, hij zat namelijk de aanvoerdersband bij zijn mede centrale verdediger om te doen. 

Sarto is alles behalve dominant en kansrijk, toch is er onduidelijkheid achterin bij Gilze. De spits van Sarto laat zich erg terug zakken en vanwege we niet met een 'voorstopper' spelen is hier onduidelijkheid over, echter is in de eerste helft dit geen probleem geweest. 

De enige momenten van Sarto waren via de rechter kant, maar goede verdedigende acties van Sam, en rugdekking van Wouter kon Gilze via doelman Kay en CVM Rens hier weer goed onderuit voetballen. Het opbouwen ging goed bij Gilze, Stef die paar keer Petter inspeelde, die goed in de bal kwam aanbieden, Shane die ook goede steekpasses aan richting de zijkant aan Petter gaf. Waar Stef zich ook paar keer opkomend melde. 

In de eerste helft was eigenlijk al vanaf het begin wachten op doelpunten, het leek voor rust nog lukken via Dirk, die de bal snoei hard op zijn hoofd kreeg met een meter of 6 voor de goal. Helaas was het onmogelijk deze bal nauwkeurig te koppen, de bal ging niet tussen het aluminium. Gilze was met name sterk met standaardsituaties, door goede trappen van Bart en Sam knikte Rens ook nog eens op de lat...

De scheidsrechter die prima floot en opmerkingen die alleen van de kant van Sarto kwamen aansprak en strafte, floot voor de einde van de helft. Bij Gilze is er verbazing bij een stand van 0 - 0. Gilze mag echter wel trots zijn op hun felle, duidelijke en vooral dominante eerste helft. 

Tweede helft

De wedstrijd werd vervolgd met een inbreng met Penn en Nill. Shane en Petr mochten plaats maken naast geblesseerde doelman Jorre. Voor hun stonden uiteraard Edwin van Keulen en assistent Ben Hoppenbrouwers. 

Het was nog niet kansrijk voor Gilze. Het was vooral zoekende. Sarto zocht vooral via de zijkant, achter de verdediging hun kansen. Dit werd steeds goed verdedigend door de laatste lijn van Gilze met dezelfde namen als de eerste helft. Sarto bleef af en toe 'gevaarlijk' vanwege er niet goed werd uitgevoetbald door Gilze. Aan de rechter kant gaf Joris een bal onder druk aan Penn, vanwege de centrale middenvelder in de rug druk kreeg was de bal voor Sarto die er uit leken te gaan maar rechtsback Stef nam dat momentje de CV plek van Joris over en keerde de aanval van Sarto. 

Aan de linker kant van de verdediging van Gilze was het ook rommelig, het opbouwen met Wouter en Sam eindigde vaak met een ingooi voor de uitploeg. 

Het was een strijd geworden, waarbij de klok verder tikte. Er moest continu tempo gemaakt worden met spel hervattingen aan de kant van Gilze om de niet afgemaakte kansen in de eerste helft niet duur te komen te staan. 

Sarto bijna op 0-1! De spits van Sarto kwam er rommelig door de defensie van Gilze. Via de linker kant was het ontzettend nagels bijten voor de Gilze supporters die zaten te kijken. Wouter en Joris hadden nog een sliding om de inzet van de spits te keren, maar het was Kay die de bal in de korte hoek keerde.

'Eindelijk de 1-0?' Joris gaf de bal aan Bart na een interceptie, Bart die vervolgens de bal links aan Stijn af gaf kwam 1 op 1 maar de sluitpost van Sarto keerde het geplaatste schot van de nummer 9 van Gilze. Dit was bijna het moment voor de harde werkers van Gilze JO17-1. 

Kleine 10 minuten later de volgende 1 op 1. De bal werd geopend met een hoge bal vanaf links op Nill, die hem slim meteen door kopte op Bart, Sarto dat aan buitenspel dacht zagen hoe Bart de bal knap over de goalie van Sarto wipt. Vreugde bij de witte wolven waren ontzettend zichtbaar! 

De 0 houden dat is wat Gilze moet doen voor de verdiende punten. Petter en Shane treden het veld weer in.

Sarto claimde een corner na een duel met de spits en Joris. De bal werd afgeschermd, duellerend lagen beide spelers op de achterlijn waarbij de bal er over heen rolde. Joris moet bekennen, hij was de gene die het als laatste de bal aanraakte. Scheidsrechter gaf een doeltrap waar de Hoofdtrainer van Sarto totaal niet mee eens was. 

Daar is het eindsignaal!!! Gilze dat een verdiende overwinning boekte, moest er nog keihard voor werken in de tweede helft. Maar iedereen van Gilze JO17-1 heeft een bijdrage aan deze winst geleverd. 

 

 

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento